AltvinTUR

2016 – SENIORI IN CAPITALELE RUSIEI: MOSCOVA SI SANKT PETERSBURG

rusia cover

Plecari: 04.03, 25.03, 01.04, 15.04.2016

Ziua 1: BUCURESTI – MOSCOVA

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 11:20, pentru imbarcare cursa companiei Tarom cu destinatia Moscova. Sosire la Moscova la ora locala 16:50. Cazare la hotel Holiday Inn Suschevsky 4* sau similar.

Ziua 2: MOSCOVA

Dupa micul dejun vom avea un tur de oras ce include: Piata Rosie, construita in sec. al XVI-lea de Ivan cel Grozanic, catedrala Sf. Vasile, monumentul lui Puskin de pe strada pietonala Arbat. Dupa incheierea turului va propunem o vizita optionala a Complexului Kremlin (rezervarile ferme se fac din tara, cu minim 2 saptamani inainte de plecare). Minunat monument arhitectonic si de arta, odinioara fortareata, Kremlinul gazduieste astazi cele mai frumoase palate si catedrale din Rusia.

Ziua 3: MOSCOVA – ST. PETERSBURG

Dupa micul dejun transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa companiei Aeroflot cu destinatia Sankt Petersburg. Transfer si cazare la hotel 4*.

Ziua 4: ST. PETERSBURG

Dupa micul dejun,  tur panoramic de oras care include: Palatul de Iarna, strada Nevsky Prospekt cu celebrele sale poduri, Catedarala Sf. Isaac, Piata Decembristilor, statuia lui Petru cel Mare. Dupa amiaza, optional vom vizita fortareata Petru si Pavel – cea mai veche constructie, fosta capitala a Imperiului Rus – acum emblema orasului si locul unde se odihnesc multi din fostii tari ai Rusiei.

Ziua 5: ST. PETERSBURG – PUSKIN

Dupa servirea micului dejun, optional vom face o vizita la fosta resedinta a tarilor Rusiei – astazi spatiul care gazduieste celebrul Muzeul de Arta Ermitaj, ale carui colectii valoroase sunt gazduite in Palatul de Iarna, unul dintre cele mai cunoscute palate imperiale. Dupa amiaza, optional, vom pleca intr-o excursie in orasul Puskin, unde vom putea vizita Palatul Caterinei, inclusiv Camera de Chihlimbar si parcul palatului. Seara putem alege optional, o seara traditionala cu un program de folclor rusesc la un restaurant local.

Ziua 6: ST. PETERSBURG – PETERHOF

Dupa micul dejun, optional va propunem o excursie optionala, la Petrodvoret (Peterhof), resedinta de vara a tarilor rusi, situat la 25 km de St. Petersburg. Vom vizita Marele Palat si gradina principala unde sunt amplasate statuia lui Samson cu leul si fantanile in cascada. Dupa amiaza, optional, vom vizita marile catedrale ale St Petersburgului: Catedrala Sf Isaac – a carei cupola este acoperita cu 100 kg de aur pur, fiind considerata a treia mare catedrala ca dimensiune din lume, Catedrala Mantuitorului Insangerat si Catedrala Fecioarei din Kazan.

Ziua 7: ST. PETERSBURG – BUCURESTI

Eliberarea camerelor si transfer la aeroport pentru imbarcare pe cursa Aeroflot, Sankt Petersburg- Moscova. Sosire la Moscova la ora locala 13:45, apoi imbarcare pe cursa Tarom catre Bucuresti. Sosire la Otopeni la ora 19:20.

 

 TARIFE /PERSOANA

- 475 EURO (loc in camera dubla) – plecare 04.03

Pat suplimentar in camera dubla(adult/copil): 475 EURO; Supliment camera single: 160 EURO

- 495 EURO (loc in camera dubla) – plecari 25.03, 01.04, 15.04

Pat suplimentar in camera dubla(adult/copil): 495 EURO; Supliment camera single: 160 EURO

 

Serivicii incluse: 

– 6 nopti cazare cu mic dejun: 2 nopti in Moscova la hotel Holiday Inn Suschevsky 4* holidayinn.com (sau similar) si 4 nopti in St. Petersburg la hotel Oktyabrskaya 4* www.oktober-hotel.spb.ru (sau similar)

– transport cu avionul Bucuresti – Moscova cu retur Moscova – Bucuresti cu compania Tarom

– transport avion cursa interna: Moscova – St. Petersburg – Moscova cu compania Aeroflot

– transferuri aeroport – hotel – aeroport

 

– tururi panoramice cu ghid local Moscova si Sankt Petersburg

– insotitor roman de grup

 

Servicii neincluse in tarif:

–  taxe de aeroport – 150 euro (pot suferi modificari)

–  taxa viza 75 euro / persoana

– bacsisuri  25 euro / persoana, se achita insotitorului de grup, la sosirea in Rusia

– asigurare medicala obligatorie

– supliment demipensiune: 120 euro

– asigurarea storno (optionala, recomandata)

 

EXCURSII OPTIONALE – tarife informative (minim 20 participanti):

- Vizitare Kremlin cu ghid local: 27 euro / persoana

- Fortareata Petru si Pavel: 15 euro / persoana

- Vizitare Ermitaj cu ghid local: 30 euro / persoana

- excursie Peterhof (Marele Palat si parcuri): 60 euro / persoana

- seara folclorica traditional ruseasca: 55 euro / persoana

- excursie Marile Catedrale ale St Petersburgului: 45 euro/persoana

- excursie la Puskin cu vizitarea Palatului Ecaterinei, inclusiv Camera de Chihlimbar: 60 euro / persoana

 

GRUP MINIM: 25 PERSOANE

Pentru un grup de 20 – 24 persoane, tariful se majoreaza cu 35 EURO/ persoana. Pentru un grup de 15 – 19 persoane, tariful se majoreaza cu 55 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 15 participanti, pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza. De asemenea, in acest caz, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu consultarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul maxim rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

TERMEN LIMITA DE INSCRIERE:

 • 8 saptamani inaintea datei de plecare

TERMENE DE PLATA:

 • 20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
 • 60% din pretul pachetului turistic cu minim 30 zile inaintea plecarii;
 • 20% din pretul pachetului turistic cu minim 15 zile inaintea plecarii.

Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 20 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral.

In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

CONDITII DE ANULARE / PENALIZARI:

 • 20% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 59 zile – 30 zile inaintea plecarii;
 • 50% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 29 zile – 15 zile inaintea plecarii;
 • 80% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face in intervalul 14 zile – 7 zile inaintea plecarii;
 • 100% din pretul pachetului turistic daca renuntarea se face cu mai putin de 6 zile inaintea plecarii

IMPORTANT! Va reamintim ca incheierea unei Asigurari STORNO de calatorie poate acoperi pierderile financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Va recomandam sa uzati de acest mijloc de protectie financiara care acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei.

 

 Nota: actele se vor depune la sediul agentiei, nu mai tarziu de 20 zile inaintea plecarii.

 • pasaport valabil minim sase luni de la data incheierii excursiei
 • 1 fotografie tip pasaport
 • formular tipizat – completat electronic prin intermediul site-ului http://visa.kdmid.ru (se va completa de catre turist sau de catre agentul care efectueaza inscrierea)
 • copie asigurarea medicala
 • copie pasaport

 

 • Viza se obtine in minim 5 zile lucratoare de la depunerea dosarului la sediul consulatului. Agentia nu este raspunzatoare pentru cazul in care autoritatile refuza vreunui turist aplicarea vizei; taxa de viza achitata nu se poate restitui. Obtinerea vizei un necesita prezenta personala la sediul consulatului, insa acesta isi rezerva dreptul de a chema la interviu orice persoana care aplica pentru obtinerea vizei.
 • Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile de resort din Rusia, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale
 • Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
 • Agentia isi rezerva dreptul de a modifica suma aferenta taxelor de aeroport, in situatia in care acest lucru este impus de compania aeriana.
 • Asigurarea medicala nu este obligatorie, dar este recomandata. Asigurarea storno (optionala), se incheie in momentul semnarii lui de de comercializare a serviciilor turistice.
 • Asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor incepand cu bancheta a doua.
 • Tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi implinit varsta de 11 ani. Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu-i insoteste (dupa caz), obtinut la notariat; daca adultul insotitor nu este unul dintre parinti, acesta trebuie sa aiba asupra sa si cazier judiciar
 • Programul poate fi modificat de catre conducatorul de grup in functie de anumite situatii speciale.
 • Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
 • Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare; in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 • Excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentii locale. Sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele si pentru Agentia Tour Operatoare. Preturile excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor ce pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce si ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei si dupa caz ghid local. Pretul excursiilor este calculat pentru un grup minim de aproximativ 20 persoane. La un numar mai mic de participanti, pretul creste proportional.
 • Clasificarea pe stele a hotelurilor este cea atribuita de oficialitatile de resort din Cehia. Ca atare, facilitatile comune si cele ale camerelor sunt conforme cu standardele locale. Prezentul program constituie anexa la Contractul cu Turistul.

 

Request Info

 • “Indiferent ce se intampla, o calatorie iti ofera intotdeuna o poveste de spus.”

  Proverb ebraic
 • “Cel care pleaca intr-o calatorie nu este niciodata acelasi cu cel care se intoarce.”

  Proverb chinezesc
 • Un loc de vacanta în afara sezonului are întotdeauna ceva magic.”

  Max Von Sydow
 • Calatoria reprezinta, dupa parerea mea, o adanca nevoie de a vedea lumea, asemeni imboldului ce-l determina pe un vierme dintr-o mlastina irlandeza sa iasa la suprafata pentru a vedea luna atunci cand este plina.

  Lord Dunsany
 • Calatoresc foarte mult; urasc sa-mi fie viata intrerupta de rutina.

  Caskie Stinnett