AltvinTUR

2020 Revelion Istanbul – plecare din Turda / Cluj Napoca / Sibiu si alte orase

Ap1-17-1024x466

Plecare din Romania in 28,12,2019 – cu autocarul

Hotel Ephesus / similar 3 stele

tarif – 448 euro / 2 pers / 4 nopti cu mic dejun

BONUS – Tur Ecumenic – Biserica Romaneasca si Patriarhia Ecumenica de Constantinopol.
BONUS – Vizita in Piata Taksim (Dupa vizita la Insula Printilor)

Ziua 1- Plecare din Cluj Napoca  / Turda / Sibiu ..alte orase .  Traversarea Bulgariei pe parcursul noptii.

Ziua 2 – Sosire in Istanbul. Cazare la hotel situat in zona Laleli/ Aksaray si timp liber pentru odihna.

Dupa amiaza – Optional Croaziera pe Bosfor (15 Euro/persoana) cu ghid autorizat. Veti avea ocazia sa admirati atat malul european cat si cel asiatic al Istanbulului, podurile construite peste stramtoarea Bosfor.

Ziua 3 – Dupa micul dejun – Optional – Tur pietonal de oras cu ghid local (10 Euro/persoana) cu vizitarea celor mai importante obiective turistice ale orasului de pe doua continente, ce amintesc de grandoarea Imperiului Bizantin si mai tarziu a celui Otoman : Hipodromul, Moscheea Albastra, Aghia Sophia, Palatul Topkapi.

Dupa terminarea turului pietonal suntem invitati la o prezentare de haine de piele la o fabrica renumita in Istanbul unde se realizeaza haine de calitate deosebita la preturi avantajoase. Alternativ – timp liber pentru descoperirea orasului pe cont propriu sau shopping in Marele Bazar. Optional – Seara Turceasca – 35 Euro/persoana.

Ziua 4 – Optional – Croaziera la Insula Printilor Buyuk Ada – 40 Euro/persoana. Tariful include: transport si vapor, turul insulei cu trasura si BONUS – masa de pranz si vizita in Piata Taksim.
Dupa micul dejun vom merge cu transport local/autocar spre ferryboat. Mergem cam o ora si jumatate pana la ultima insula si cea mai mare Buyukada. Se face turul insulei cu trasura . Oprim la punctul de belvedere pentru a admira minunata panorama asupra orasului Istanbul si a insulelor.

Continuam plimbarea cu trasura si inainte de plecare avem timp liber pentru cumparaturi. Ne imbarcam pe ferry boat si ne intoarcem in Istanbul. Ne indreptam spre zona Taksim unde vom servi masa de pranz (inclus in pretul excursiei) la un restaurant cu specific turcesc si apoi vom vizita un magazin de suveniruri traditionale si dulciuri de calitate: rahat turcesc, baclava, kataif, ceaiuri de diferite sortimente si condimente. Dupa pranz, timp liber in zona Taksim- km 0 si zona comerciala, faimoasa pentru multitudinea si diversitatea magazinelor.

Ziua 5 -Dupa micul dejun pornim in Turul Ecumenic (BONUS din partea agentiei).Vom vizita Biserica Romaneasca Sf. Paraskevi unde se aduna comunitatea romaneasca din Istanbul. Apoi vom merge mai departe catre Patriarhia Ecumenica de Constantinopol, un loc de mare importanta ce constituie in mod simbolic cea mai inalta autoritate canonica a lumii crestin-ortodoxe. Dupa terminarea vizitei – Plecare catre Romania. Sosire la Bucuresti in jurul orei 00.00, Sibiu- in jurul orei 05.00, Deva- in jurul orei 08.30, Cluj – in jurul orei 09.30 in functie de trafic si de formalitatile vamale.

-Excursiile optionale:
Croaziera pe Bosfor – 15 euro/pers, Insula Printilor- 40 euro/pers, Seara Turceasca-35 euro/pers
-Biletele de intrare la muzee si alte obiective turistice – Pachet: Moscheea Albastra, Biserica Sf. Sofia, Palatul Topkapi- bilete de intrare la obiective , ghid local si casti – aproximativ 120 lire/persoana.
-Tur pietonal cu ghid local autorizat pentru vizita ghidata in interiorul obiectivelor turistice – Palatul Topkapi, Moscheea Albastra, Biserica Sf. Sofia, Hipodromul (10 euro/persoana)
-Cheltuieli personale , asigurarea Travel (Storno si Medicala – 79 lei/pers- se poate incheia la agentie)

Request Info

 • “Indiferent ce se intampla, o calatorie iti ofera intotdeuna o poveste de spus.”

  Proverb ebraic
 • “Cel care pleaca intr-o calatorie nu este niciodata acelasi cu cel care se intoarce.”

  Proverb chinezesc
 • Un loc de vacanta în afara sezonului are întotdeauna ceva magic.”

  Max Von Sydow
 • Calatoria reprezinta, dupa parerea mea, o adanca nevoie de a vedea lumea, asemeni imboldului ce-l determina pe un vierme dintr-o mlastina irlandeza sa iasa la suprafata pentru a vedea luna atunci cand este plina.

  Lord Dunsany
 • Calatoresc foarte mult; urasc sa-mi fie viata intrerupta de rutina.

  Caskie Stinnett