AltvinTUR

Pelerinaj Manastirea Nicula

III. Tg Mures – Manastirea Nicula – Cluj Napoca– Manastorea Feleacul – Turda – Tg Mures

(traseu aprox. 260 km / dus – intors )

TARIF : 32 lei / persoana (dus – intors) – tariful este calculat pentru un grup format din 48 persoane

TARIF : 38 lei / persoana (dus – intors)- tariful este calculat pentru un grup format din 20 persoane

traseu cluj

 

Manastirea Nicula 

Mânăstirea Nicula este cunoscută ca unul dintre cele mai vechi aşezăminte monahale din spaţiul românesc (1552). Prima mărturie istorică ce atestă aşezarea monahală este legată de prezenţa unei biserici de lemn, stil maramureşan, cu hramul „Sfânta Treime”, datată 1552. Între 1712-1714 biserica se reînnoieşte, dar va cădea pradă unui incendiu în 1973, fiind înlocuită cu o biserică de lemn, datând din secolul XVII, strămutată aici din cătunul Năsal – Fânaţe.

Biserica de zid s-a construit în perioada 1875-1879-1905, iar pictura interioară s-a realizat în tempera de prof. Vasile Pascu în 1961. Iconostasul care o împodobeşte este sculptat în lemn de tei de Samuil Keresteşiu din Tăşnad la 1938 şi are în centru Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului. Prin forma sa solară, iconostasul este unicat şi de o rară frumuseţe.

www.manastireanicula.ro

Manastirea Feleacul 

Manastirea Feleacu este un lacas de cult important pentru judetul Cluj, fiind situata in comuna Feleacu,la 8 km de orasul Cluj Napoca, zona cunoscuta inca din secolul al XV-lea. Asezamantul este construit pe o terasa a satului, in aceeasi incinta cu locuinta parohiala. Aici a existat Episcopia Ortodoxa, devenita Mitropolie, ce a supravietuit timp de sase decenii.


Biserica Episcopala existenta si astazi a fost construita cu ajutorul domnitorului Stefan cel Mare si Sfant, in anul 1488. In sec. al XVI-lea a fost fondata Manastirea Sfanta Treime, ce a fost lasata in paragina la inceputul sec. XX. Din centrul cultural si religios reprezentat de Manastirea Sfanta Treime s-au pastrat pana azi icoane si numele unor egumeni.

http://www.infopensiuni.ro/cazare-feleacu/obiective-turistice-feleacu/manastirea-feleacu_2260

 

Request Info

 • “Indiferent ce se intampla, o calatorie iti ofera intotdeuna o poveste de spus.”

  Proverb ebraic
 • “Cel care pleaca intr-o calatorie nu este niciodata acelasi cu cel care se intoarce.”

  Proverb chinezesc
 • Un loc de vacanta în afara sezonului are întotdeauna ceva magic.”

  Max Von Sydow
 • Calatoria reprezinta, dupa parerea mea, o adanca nevoie de a vedea lumea, asemeni imboldului ce-l determina pe un vierme dintr-o mlastina irlandeza sa iasa la suprafata pentru a vedea luna atunci cand este plina.

  Lord Dunsany
 • Calatoresc foarte mult; urasc sa-mi fie viata intrerupta de rutina.

  Caskie Stinnett