AltvinTUR

Pelerinaj Manastirea Barsana si imprejurimi

Tg Mures – Reghin – Herina – Bistrita – Nasaud – Salistea de Sus – Manastirea Dragomiresti – Manastirea Bogdan Voda – Manastirea Rozavlea – Manastirea Barsana – Manastirea Poienile Izei – Manastirea Botiza – Manastirea Barsana – Tg Mures

(traseu aprox. 430 km / dus – intors )

TARIF : 48 lei / persoana (dus – intors) – tariful este calculat pentru un grup format din 48 persoane

TARIF : 58 lei / persoana (dus – intors)- tariful este calculat pentru un grup format din 20 persoane

barsana

 

Manastirea Dragomiresti  este situata in localitatea cu acelasi nume, la 45 km de Sighetul Marmatiei, inaltandu-se pe locul unei vetre manastiresti disparute din secolul al XVII- lea. Monahul Pimen Moldovan pune bazele manastirii in anul 1926. Biserica asezamantului arde in anul 1949, din incendiu scapand in mod miraculos o icoana de lemn din secolul al XVII-lea, reprezentand pe Maica Domnului cu Pruncul. In anul 2008 s-a pus piatra de temelie la noua biserica.A fost redeschisa in anul 1990.

Manastirea Dragomiresti judetul Maramures

www.crestinortodox.ro/manastiri/manastirea-dragomiresti-117914.html

www.infopensiuni.ro/cazare-dragomiresti/obiective-turistice-dragomiresti/manastirea-dragomiresti-judetul-maramures_2487

 

Manastirea Bogdan Voda 

Se crede ca a fost construita in 1718. Spre deosebire de majorotatea bisericilor maramuresene, aflate pe coline, biserica se afla in mijlocul satului, in mijlocul cimitirului vechi. Peretii sunt construiti din barne cioplite, fara decoratiuni, singura exceptie fiind franghia rasucita sculptata, care inconjoara biserica. Peretii interiori au fost pictati in anul 1754 la comanda ctitorului Vasile Sapantan. Biserica este considerata monument istoric din anul 2010.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Biserica_de_lemn_din_Bogdan_Vod%C4%83

 

Manastirea Barsana se afla la 22 km de Sighetul Marmatiei, fiind asezata la  iesirea din localitatea cu caelasi nume. Este greu de stabilit data la care a luat fiinta aceasta sihastrie, totusi traditia spune ca manastirea din Valea Slatinei a fost „mai veche, mai mare si mai importanta decat cea din Humana”.Viata monahala in sihastria din Valea Slatinei se pierde in negura vremurilor, inceputul ei poate ca a avut loc in secolul al XIII-lea sau in primii ani ai secolului al XIV-lea. Cu timpul, in jurul acestei sihastrii s-au adunat calugari si frati, care si-au facut acolo chilii si biserica de lemn si asa cum s-au petrecut lucrurile cu majoritatea manastirilor de pe teritoriul romanesc, si aici, modesta sihastrie a devenit manastire

Manastirea Barsana

http://www.crestinortodox.ro/biserici-manastiri/manastirea-barsana-67952.html

 

Manastirea Poienile Izei este una din bisericile de lemn din Maramures introduse în patrimoniul mondial al UNESCO în decembrie 1999. Biserica se află în Maramureșul istoric și a fost construită în 1632 de obștea satului si  supraînălțată în prima jumătate a secolului al XVIII in 1785.

 

Biserica de lemn din Poiana Izei.jpg

https://ro.wikipedia.org/wiki/Biserica_de_lemn_din_Poienile_Izei

 

Manastirea Botiza

Manastirea Botiza este o manastire ctitorita de credinciosii din Botiza, indrumati de preotul Isidor Berbecaru. Biserica a fost construită în 1796 în Vişeul de Jos, fiind transferată în 1899 în Botiza, dat fiind faptul ca biserica existentă devenise prea mică pentru comunitatea care se tot mărea. A fost pictată cu fresce tehnice de Andrei Răileanu între anii 1982 şi 1987. Incepand cu anul 2001, Manastirea Botiza adaposteste o obste de maici.

www.romanianmonasteries.org/ro/maramures/botiza

Request Info

 • “Indiferent ce se intampla, o calatorie iti ofera intotdeuna o poveste de spus.”

  Proverb ebraic
 • “Cel care pleaca intr-o calatorie nu este niciodata acelasi cu cel care se intoarce.”

  Proverb chinezesc
 • Un loc de vacanta în afara sezonului are întotdeauna ceva magic.”

  Max Von Sydow
 • Calatoria reprezinta, dupa parerea mea, o adanca nevoie de a vedea lumea, asemeni imboldului ce-l determina pe un vierme dintr-o mlastina irlandeza sa iasa la suprafata pentru a vedea luna atunci cand este plina.

  Lord Dunsany
 • Calatoresc foarte mult; urasc sa-mi fie viata intrerupta de rutina.

  Caskie Stinnett