AltvinTUR

Pelerinaj la Manastirea Corbii de Piatra

Traseu 1 zi: Tg Mures – Tarnaveni – Medias – Sibiu – Talmaciu – Balota – Suici- Robaia – Manastirea Robaia – Musatesti – Cosaci – Manastirea Corbi de Piatra , retur

(traseu aprox. 570 km / dus – intors )

TARIF : 68 lei / persoana (dus – intors) – tariful este calculat pentru un grup format din 48 persoane

TARIF : 82 lei / persoana (dus – intors)- tariful este calculat pentru un grup format din 20 persoane

altvinturmures

Manastirea Robaia 

Manastirea Robaia, aflata in comuna Musatesti din judetul Arges, la o distanta de 25 de kilometri nord-est de Curtea de Arges, este o vatra de sihastrie atestata documentar inca din secolul al XIV-lea. Numele de Robaia provine de la un atac al turcilor care au intrat in aceasta biserica si au luat oamenii robi in noaptea de inviere.

Manastirea Robaia

Manastirea Robaia a fost locul de refugiu al Sfantului Cuvios Marturisitor Sofronie de la Cioara, care a trait intre anii 1764 si 1766, fiind pilduitor luptator pentru apararea credintei ortodoxe in Transilvania si praznuit pe 21 octombrie. Silit sa paraseasca Ardealul framantat de miscarea – coordonata de el – pentru pastrarea credintei stramosesti a romanilor transilvaneni, Sfantul Sofronie de la Cioara, in vremea cat a stat la Robaia, a adoptat, ca principiu de organizare a obstii monahale, paisianismul – curent de regenerare a spiritualitatii crestine.

Manastirea a mai servit si drept chinovie pentru ultimii ani de viata ai pictorului Parvu Mutu.

 

Manastirea Corbii de Piatra 

Inceputurile vietii monahale la Corbii de Piatra sunt mai putin cunoscute. Majoritatea asezamintelor monahale au aparut in locul altora mai vechi, lucru ce se crede ca s-a intamplat si la Corbii de Piatra. Locul este recunoscut drept o vatra ascetica romaneasca.

Manastirea

Prima atestare documentara, la 23 iunie 1512, nu reprezinta si infiintarea manastirii. Astfel, sunt marturii certe conform carora locasul ar fi existat si inainte de aceasta data. Biserica rupestra de la Corbi deriva tipologic din bisericile sala, cu doua altare dedicate unui hram dublu si caracteristice lumii bizantine din secolul al X-lea. Ea se inrudeste tipologic cu grupul de biserici rupestre din Capadocia. O particularitate unica la noi in tara este altarul dublu racordat la o singura nava. Ea poate fi regasita numai in Bulgaria la Saborenata Tarcva si Tarcvata.

 

Informatii preluate de pe site-ul: www.crestinortodox.ro

Request Info

 • “Indiferent ce se intampla, o calatorie iti ofera intotdeuna o poveste de spus.”

  Proverb ebraic
 • “Cel care pleaca intr-o calatorie nu este niciodata acelasi cu cel care se intoarce.”

  Proverb chinezesc
 • Un loc de vacanta în afara sezonului are întotdeauna ceva magic.”

  Max Von Sydow
 • Calatoria reprezinta, dupa parerea mea, o adanca nevoie de a vedea lumea, asemeni imboldului ce-l determina pe un vierme dintr-o mlastina irlandeza sa iasa la suprafata pentru a vedea luna atunci cand este plina.

  Lord Dunsany
 • Calatoresc foarte mult; urasc sa-mi fie viata intrerupta de rutina.

  Caskie Stinnett