AltvinTUR

2016

Maroc, oficial Regatul Maroc, este o tara din Africa de Nord cu deschidere atat la Marea Mediterana cat si la Oceanul Atlantic. Cultura sa distincta reprezinta un amestec de influente europene, arabe, africane dar si de influente locale berbere. Mohamed Hassan al II-lea a domnit aproape 40 de ani lasandu-si amprenta asupra istoriei tarii, pana la moartea sa in 1999. Moscheea Mohamed Hassan II a fost construita in amintirea tatalui sau, Mohamed V. Aceasta este cea mai mare moschee din tara si a saptea cea mai mare din lume.

Capitala politica a tarii este Rabat, desi cel mai mare oras este Casablanca, fiind cel mai important punct industrial si cel mare mare port. In orasul Casablanca se afla si Moscheea Hassan II. Orasul este impartit in zona noua, proiectata de un architect francez, fiind o combinatie de influente spaniole-mauriene si Art Deco. Zona veche a orasului, denumita Medina, atrage anual mii de turisti dornici sa viziteze cetatea, pietele “Souk” sau Ceasul Turn, ce dateaza din perioada coloniala. Alte orase cu o importanta deosebita atat in economia tarii cat si touristic, sunt: Marrakech, Fes, Tetouan si Tanger.

Maroc este tara unde influentele europene se intalnesc cu cele musulmane, fiind o atractie turistica cu o deosebita importanta culturala si istorica, unde natura imbina armonios muntele cu plajele late cu nisip, dar si unde desertul se intinde pe suprafete mari.

Ziua 1 Bucuresti – Malaga – Tanger

Prezentare la aeroportul Otopeni la ora 04:50 pentru zborul Bucuresti – Malaga operat de catre compania Blue Air. Se aterizeaza in Malaga la ora 10:05. Dupa aterizare, grupul este preluat de la aeroport de catre ghidul Karpaten Turism. Plecam cu autocarul catre Tarifa de unde ne imbarcam pe ferryboat catre Tanger, trecerea durand aproximativ 35 de minute. Circuitul in Maroc incepe cu vizita Medinei din Tanger, cetatea istorica a orasului. Urmeaza o oprire pentru vizita minunatului bulevard aflat pe malul oceanului, La Corniche. Cazare si cina in Tanger.

Ziua 2 Tanger – Rabat

Mic dejun.  Dupa micul dejun ne continuam drumul spre Rabat, capitala politica a tarii. Aici vom putea vizita Bouregreg Marina, portul fluvial de unde vom putea vedea si Necropola Chellah si Turnul Hassan. Cina si cazare la hotel in Rabat.

Ziua 3 Rabat – Casablanca – Marrakech

Dupa micul dejun continuam cu tur de oras in Casablanca, cel mai mare oras din Maroc. Se viziteaza la exterior Moscheea Hassan II (vizita la interior este optionala si se achita suplimentar) si ne plimbam in continuare pe minunatele strazi ale orasului unde vom putea admira arhitectura cu influente spaniole, arabe si Art Deco. Cina si cazare la hotel in Marrakech.

Ziua  4 Marrakech

Mic dejun. Ziua incepe cu vizita Palatului Bahia, Moscheea Koutoulia (pe exterior), Madrasa Ben Youssef, Medina din Marrakech si continuam cu Djema el Fna, piata traditionala aflata in zona veche a orasului. Timp liber pentru pranz si cumparaturi. Seara ne intoarcem la hotel si luam cina.

Ziua 5 Marrakech – Volubilis – Fes

Mic dejun. Dupa micul dejun vom pleca spre Volubilis, cel mai important sit arheologic roman din Maroc unde vom vizita Basilica si Capitolul. Continuam traseul catre Fes. Cina si cazare in Fes.

Ziua 6 Fes

Mic dejun. Incepem vizita de o zi a importantului oras Fes, aflat in patrimonial UNESCO. Vizita incepe cu cel mai vechi cartier Fes El Bali, celebru pentru ca aici se afla cea mai veche universitate din lume, fiind in acelasi timp si cea mai mare zona urbana din lume fara masini. Nu vom rata din vizita noastra nici scolile coranice denumite Madrase, “souk” – faimoasele piete in aer liber, Turnul Albastru si Palatul Regal. Pe parcursul turului de oras din Fes ne vom gasi timp pentru masa de pranz, dar si pentru a cumpara cateva suveniruri. Seara ne intoarcem la hotel si luam cina.

Ziua 7 Fes – Tanger – Malaga

Mic dejun. Dupa micul dejun vom pleca spre Tanger pentru o scurta vizita iar apoi vom lua ferryboat-ul catre portul spaniel Tarifa. Plecam mai departe catre Malaga. Cazare si cina la Hotel 4* in zona Malaga.

Ziua 8 Malaga – Bucuresti

Transfer de la hotel spre aeroportul di Malaga pentru zborul Blue Air Malaga -Bucuresti. Decolare la ora 10:45. Se aterizeaza in Romania la ora 15:35.

*Orarul de zbor poate suferi modificari. In acest caz circuitul poate fi organizat in sens opus.

 Date de plecare: 15.10.2016 – adult camera dubla 699 euro , copil pana in 12 ani 639 euro, adult camera single 799 euro

Date de plecare: 22.10.2016 si 29.10.2016 – adult camera dubla 659 euro , copil pana in 12 ani 599 euro, adult camera single 759 euro

Date de plecare: 05.11.2016 - adult camera dubla 599 euro , copil pana in 12 ani 549 euro, adult camera single 699 euro

 

Servicii incluse in pachet:

 • Bilet de avion Bucuresti – Malaga – Bucuresti, compania Blue Air
 • Taxa de bagaj (1 bagaj de cala max. 32 kg /persoana si 1 bagaj de mana max. 10 kg /persoana)
 • 7 nopti cazare cu demipensiune in hoteluri de 4*
 • Autocar modern la dispozitie pe tot parcursul circuitului
 • Ghid insotitor din partea agentiei
 • Bilet de ferryboat Tarifa – Tanger – Tarifa

 

Pachetul nu include:

 • Taxele de aeroport si portuare in valoare de 159 euro /persoana
 • Asigurarea medicala si asigurare storno
 • Intrarile la obiectivele turistice

INFORMATII UTILE

 

 • Tarifele sunt exprimate in Euro/persoana/sejur si nu includ taxele de aeroport in valoare de 159 Euro/persoana.
 • Biletele de avion sunt electronice, prin urmare check in-ul la aeroport se va face pe baza pasaportului
 • Alocarea locurilor in avion se face in ordinea sosirii pasagerilor de catre ghiseul de check-in din aeroport.
 • Clasificarea hotelurilor este in conformitate cu standardele existente in tara respectiva si poate sa nu coincida cu normele de clasificare din Romania.
 • Unele hoteluri nu detin camere triple. In unele hoteluri se pot confirma la cerere camere duble cu pat suplimentar, in functie de disponibilitate. Patul suplimentar pote fi un pat pliant, un fotoliu pat, o canapea extensibila, etc.
 • Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie. Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif, etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
 • Bauturile alcoolice sau racoritoare nu sunt incluse in pret (cu exceptia hotelurilor care practica sistemul All Inclusive).
 • Fiecare hotel are regulament de ordine interioara care trebuie respectat de catre turisti (de ex: tinuta obligatorie la masa, ore prestabilite de servire a mesei, neacceptarea consumului bauturilor ce nu provin de la restaurantul hotelului in sala de mese, etc.)

CONDITII DE REZERVARE

 • CONDITII DE PLATA:
  • La inscriere se achita un avans minim de 30% din valoarea totala a pachetului
  • Diferenta de 50% se achita cu cel putin 21 de zile inainte de data inceperii excursiei
 • CONDITII DE ANULARE:
  • 30% penalizare pentru anularea cu pana la 40 de zile inainte de plecare
  • 50% penalizare pentru anularea cu 39 – 20 zile inainte de plecare
  • 100% penalizare pentru anularea cu 19 – 0 zile inainte de plecare sau no show

 

DOCUMENTE DE CALATORIE

 • Va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, (pasaportul) nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta si sunt valabile minim 3 luni de la data terminarii calatoriei pentru destinatii din Uniunea Europeana si minim 6 luni de la data terminarii calatoriei pentru celelalte destinatii din afara Uniunii Europene.
 • Copiii care nu au implinit 14 ani si nu au pasaport propriu, vor trebui inscrisi pe pasaportul unuia dintre parinti. In acest caz, parintii care au copiii trecuti in pasaportul lor, vor calatori obligatoriu cu Pasaportul.
 • Agentia organizatoare (Tour Operatorul) nu are nici o raspundere in situatia in care autoritatile de frontiera nu permit accesul turistului pe teritoriul statului respectiv. De asemenea, nu are nici o responsabilitate daca turistului nu i se permite parasirea teritoriului unei tari de catre autoritatile de frontiera din statul respectiv. In aceste cazuri, turistului nu i se mai restituie contravalorea excursiei.
 • Pentru minorii care calatoresc insotiti de un singur parinte, este necesar acordul celuilalt parinte  exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat. Daca celalalt parinte a decedat, este necesara o copie dupa actul de deces.
 • Pentru minorii care au un singur parinte declarat in certificatul de nastere, este necesara o copie a acestui certificat.
 • Pentru minorii care calatoresc insotiti de un singur parinte si acesta este divortat, este necesara hotararea judecatoreasca definitiva prin care i-a(u) fost incredintat(ti) minorul(ii) si copie dupa actul de divort. Daca hotararea judecatoreasca nu este definitiva, este necesar acordul celuilalt parinte  exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat.
 • Pentru minorii care calatoresc fara parinti si au fost incredintati unei terte persoane, este necesar acordul ambilor parinti exprimat printr-o declaratie autentificata la notariat precum si cazier juridic pentru persoana care ii insoteste.

INFORMATII UTILE REFERITOARE LA ZBORUL CU AVIONUL

 • Compania/companiile aeriene care opereaza zborurile din pachetul de servicii pot aduce diferite modificari zborurilor contractate, in functie de conditiile obiective din perioada de operare, pana la momentul plecarii pentru zborul/zborurile de dus sau dupa momentul plecarii pentru zborul/zborurile de intors. Agentia organizatoare va informa pasagerii directi respectiv agentiile revanzatoare asupra eventualelor modificari survenite independent de vointa sa si nu va fi raspunzatoare de eventualele inconveniente aparute.
 • Locurile in avion vor fi alocate de catre ghiseul de check-in din aeroport in ordinea sosirii pasagerilor.
 • Femeile care sunt insarcinate in peste 6 luni, au nevoie de un certificat medical cu acordul medicului de a calatori cu avionul. Compania de zbor si echipajul de bord isi rezerva insa dreptul de a decide daca permit sau nu imbarcarea persoanelor cu sarcina avansata (ultimele 2-3 luni).
 • Pasagerii care sufera de boli contagioase nu pot calatori cu avionul. Personalul aeroportuar si de bord isi rezerva dreptul de nu permite imbarcarea respectiv de a dispune debarcarea persoanelor in cauza.
 • Dupa aterizarea pe aeroportul de destinatie, pasagerii se vor prezenta mai intai la ghiseul Control pasapoarte, dupa care isi vor recupera bagajele din locul special amenajat.
 • Daca atunci cand ajungeti la destinatie observati ca aveti probleme in gasirea bagajului depus la biroul de check-in la imbarcare, va rugam nu parasiti aeroportul, ci depuneti o sesizare la biroul de reclamatii existent la terminal.

Request Info

 • “Indiferent ce se intampla, o calatorie iti ofera intotdeuna o poveste de spus.”

  Proverb ebraic
 • “Cel care pleaca intr-o calatorie nu este niciodata acelasi cu cel care se intoarce.”

  Proverb chinezesc
 • Un loc de vacanta în afara sezonului are întotdeauna ceva magic.”

  Max Von Sydow
 • Calatoria reprezinta, dupa parerea mea, o adanca nevoie de a vedea lumea, asemeni imboldului ce-l determina pe un vierme dintr-o mlastina irlandeza sa iasa la suprafata pentru a vedea luna atunci cand este plina.

  Lord Dunsany
 • Calatoresc foarte mult; urasc sa-mi fie viata intrerupta de rutina.

  Caskie Stinnett