AltvinTUR

2017- WEEKEND BUDAPESTA-CURBURA DUNARII

Imagini pentru eger ungaria

Budapesta-Szentendre-Esztergom-Visegrád-Gödöllő-Eger

Bonus – Gratuit: degustare de vin la Eger!

Plecare 06.10.2017

Ziua 1. Oradea-Budapesta ~ 250 km. Plecare din Oradea, la orele 07:00. Sosire în Budapesta în cursul diminetii. Urmeaza un tur panoramic, ghidat: vizitam Parlamentul; (optional vizita ghidata in limba romana in Palatul Parlamentului), Bazilica Sfântul Stefan, Bulevardul Andrassy, Piata Eroilor. Timp liber pentru masa si cumparaturi. Continuam vizita Budapestei cu Cetatea Budei (pietonal) cu obiectivele turistice principale – Palatul Regal, Biserica Mathias, Bastionul Pescarilor, care ofera o panorama splendida asupra orasului. Trecem apoi pe Muntele Gellert, cu izvoarele si legendele sale unde admiram Citadela, Statuia Libertatii si panorama de la o altitudine de 318m asupra capitalei ungare, impartite in doua de Dunare. Cina optional . Cazare la hotel 3* in zona Budapesta.

Ziua 2. Dupa mic dejun, pornim spre Szentendre, orasel situat in nordul Budapestei, la doar 20km, vizitam Muzeul Satului cu trenuletul. Ne continuam drumul spre Curbura Dunarii, la granita cu Slovacia. Vizitam Esztergom, capitala religioasa, sediul arhiepiscopului Ungariei; vizitam Bazilica; aici Dunarea marcheaza granita dintre Ungaria si Slovacia, vom trece podul peste Dunare (Podul Maria-Valeria) ajungand pe teritoriu Slovaciei, de unde putem fotografia Bazilica situata sus pe stanca. Aceste tinuturi au marcat primul centru politic, administrativ, religios si cultural al Ungariei; urmeaza Visegrad, fosta capitala fortificata, unde vizitam ruinele palatului lui Matei Corvin. Optional pranz sus pe munte la un restaurant cu specific unguresc care ofera o panorama splendida asupra Curburii Dunarii si asupra ruinelor fortaretei. Intoarcere la Budapesta. Seara optional Croaziera pe Dunare. Cina optional. Cazare. (Budapesta-Szentendre-Visegrad-Esztergom~70 km)

Ziua 3. Mic dejun. Parasim Budapesta si pornim spre Gödöllő; vizitam palatul regal din secolul 18-lea, palatul preferat de vacante de retragere a lui Sisi. Urmeaza Eger, una dintre cele mai faimoase zone viticole din Ungaria, locul de bastina al celebrului vin, ”Egri Bikaver”(Sange de Taur). Vizita si degustare de vinuri in Valea Femeilor Frumoase; Bonus! Gratuit: Degustare de vin! optional, masa traditionala. Sosire in tara seara tarziu. (Budapesta-Godollo=30 km; Budapesta-Eger=144 km; Budapesta-Godollo-Eger-Oradea=350 km).

Data de plecare

Tarif standard in camera dubla (avans 30%)

 06.10.2017

125 euro +25 euro transfer din Tg Mures (benzinaria OMV Gh Doja ora 02:00)

Reducere copil<12 ani cazat in camera cu 2 adulti: 15 euro

Supliment camera single: 25 euro

Tariful transferului este valabil pentru dus si intors, si se realizeaza la minim 4 turisti/traseu; numarul locurilor sunt limitate in functie de marimea mijloacelor de transport (4, 8, 15, 19, 48 locuri).

Tarifele au fost calculate la grup de minim 40 turisti. Suplimentul pentru transport pentru grup 15-39 persoane, 10 euro, se va achita doar in caz de nevoie, la finalizarea grupului, in saptamana plecarii

Tariful include:
- transport cu autocar clasificat international 3*/in caz de grup mic, transportul se realizeaza cu microbuz/autocar 30 locuri

- 2 nopti cazare la hotel de 3* în zona Budapesta, în camere duble/triple cu mic dejun bufet
– ghid
însotitor

Tariful nu include:

- intrarile la obiectivele turistice; Parlament: 11 euro, croaziera pe Dunare:10 euro, Muzeul Satului la Szentendre+trenulet: 9 euro; Palatul Godollo (cu audioghid in lb romana):10 euro;

- cinele optional-informatii detaliate se transmit impreuna cu detaliile de plecare in saptamana plecarii

- asigurarea storno si asigurarea medicala (optional)

- taxa de rezervare a unui loc preferential în autocar: 5 euro/persoana (optional) (mentionam ca locurile în autocar se distribuie în ordinea înscrierilor si se comunica de catre personal la urcare în autocar; prioritate au cei care la inscriere isi rezerva locul; nu acceptam cereri pentru loc preferential ulterior inscrierii). Mentionam ca locurile preferentiale se pot rezerva doar pana la randul 6 pe ambele parti.

Agentia îsi rezerva dreptul de a modifica ordinea sau continutul programelor în cazul în care acest lucru este absolut necesar

Request Info

 • “Indiferent ce se intampla, o calatorie iti ofera intotdeuna o poveste de spus.”

  Proverb ebraic
 • “Cel care pleaca intr-o calatorie nu este niciodata acelasi cu cel care se intoarce.”

  Proverb chinezesc
 • Un loc de vacanta în afara sezonului are întotdeauna ceva magic.”

  Max Von Sydow
 • Calatoria reprezinta, dupa parerea mea, o adanca nevoie de a vedea lumea, asemeni imboldului ce-l determina pe un vierme dintr-o mlastina irlandeza sa iasa la suprafata pentru a vedea luna atunci cand este plina.

  Lord Dunsany
 • Calatoresc foarte mult; urasc sa-mi fie viata intrerupta de rutina.

  Caskie Stinnett